Γρήγορη Περιήγηση

06-10-24 - 19:25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Δράση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της 3ης Ηλικίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/10/2024

Την Τρίτη (1 Οκτωβρίου 2024) το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Κρυονερίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου, διοργάνωσαν δράση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της 3ης Ηλικίας, ή αλλιώς “Παππού και Γιαγιάς”...

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου το πρωί της Τρίτης. Σκοπός ήταν η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των γενεών και η προώθηση της επικοινωνίας, της κατανόησης, της αλληλεπίδρασης, και της ενσυναίσθησης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο ενωμένης και αλληλέγγυας κοινωνίας.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ αφηγήθηκαν στα παιδάκια το παραμύθι της Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη “Η Παραμυθοκεντρίστρα” το οποίο πραγματεύεται τον σπουδαίο ρόλο της γιαγιάς και του παππού, καθώς επίσης την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου σε όποιο στάδιο ζωής και αν βρίσκεται.

Αμέσως μετά σε ένα κύκλο συζητήσαμε με τα παιδιά τα μηνύματα του παραμυθιού, ανταλλάξαμε απόψεις και μοιραστήκαν τις δικές τους αναμνήσεις με τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες. Ενώ, οι λιλιπούτειοι μαθητές, ως μικροί δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις στα μέλη του ΚΑΠΗ που παρευρέθηκαν.

Στην συνέχεια, μικροί και μεγάλοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και δημιούργησαν μαζί ένα έργο τέχνης με αφορμή τους  ήρωες του παραμυθιού. Την σκυτάλη πήρε ο χορός και το τραγούδι, δίνοντας όλοι μαζί τα χέρια στου χορού τον κύκλο! Τέλος, τα παιδάκια δημιούργησαν το δικό τους αναμνηστικό για το ΚΑΠΗ του Κρυονερίου στο οποίο αποτυπώνονται συμβολικά τα χεράκια τους. Ο ιδιαίτερος αυτός συμβολισμός μας θυμίζει την αγκαλιά , την φροντίδα και την αγάπη του παιδιού προς τον παππού και την γιαγιά.

Την δράση σχεδίασαν και συντόνισαν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διονύσου κ.κ. Βασιλεία Βέλμαχου και Αντωνία Γιαννίρη, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης του 2ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου κας Κατερίνας Μπατσή. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε η  Σύμβουλος Εκπαίδευσης κα Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου. Τα στελέχη του Κ.Κ. αποχαιρετώντας μικρούς και μεγάλους μοίρασαν ένα αναμνηστικό καρτελάκι αγάπης και θύμησης της ημέρας αυτής.

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο