Γρήγορη Περιήγηση

19-07-24 - 15:15
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιλοξενία Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμο Διονύσου και τα Γυμνάσια Δροσιάς & Αγίου Στεφάνου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 05/04/2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιλοξενία στον Δήμο μας τριών Γάλλων εκπαιδευτικών και είκοσι- έξι μαθητών του Collège Michel Colucci της πόλης Rougemont-le-Château, από την Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023. Οι δράσεις φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν από τα Γυμνάσια Δροσιάς και Αγίου Στεφάνου, με την επιμέλεια και την ευθύνη των εκπαιδευτικών των δύο γυμνασίων και χάρη στη ζεστή φιλοξενία που παρείχαν οι οικογένειες των μαθητών. Τα δύο σχολεία ενέταξαν την ανταλλαγή σε εγκεκριμένο Εξωδιδακτικό Πρόγραμμα το οποίο εκπονήθηκε από τις κκ Μαρία Λαμπίρη, Φωτεινή Παπαρήγα και Μαρία Τρατσέλα από το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου και Μπέσυ Γιαννοπούλου και Ρένα Πολίτη από το Γυμνάσιο Δροσιάς.

Τον συντονισμό είχε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης και η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κατσίγιαννη.

Βάσει του μνημονίου αδελφοποίησης του Δήμου Διονύσου και του Δήμου Rougemont-le-Château της Γαλλίας, που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου 2017, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο Δήμων. Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες, ενώ τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών, τις μετακινήσεις και εν μέρει τη σίτιση αναλαμβάνουν οι δήμοι. Στόχος των ανταλλαγών είναι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές από τους δύο δήμους να συν-ενεργήσουν σε κοινές δράσεις, να βιώσουν κοινές εμπειρίες και να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας και αμοιβαίας αποδοχής και φιλίας.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης φιλοξενίας ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και περιλάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (ΚΠΙΣΝ, Σούνιο, Μουσείο Ακρόπολης, Ιερό Βράχο Ακρόπολης και Μυκήνες- Επίδαυρο-Ναύπλιο), επίσκεψη σε αρτοποιείο και οινοπαραγωγική μονάδα, ψυχαγωγία σε διαδραστικό πάρκο της Αττικής καθώς και τη θεατρική παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη που ανέβασαν μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Διονύσου προς τιμήν των Γάλλων φιλοξενούμενων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κατσίγιαννη και κ. Πέππας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δροσιάς κ. Ποτίδης και εκπρόσωποι των γονέων. Ευχαριστίες στον κ. Καρανάνο, ιδιοκτήτη του “Κουρσάρου” για την ευγενική συμβολή του στο γεύμα των επισήμων, καθώς και στον κ. Τσούκα για τη γενναιόδωρη προσφορά του στο αποχαιρετιστήριο γεύμα στην ταβέρνα “Πιπινιός”.

Για μια ακόμα χρονιά τα παιδιά των δύο Δήμων δέθηκαν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους, είχαν μια πολύτιμη διαπολιτισμική εμπειρία, αισθάνθηκαν πολίτες της Ευρώπη, ενώ, παράλληλα, στερεώνεται περισσότερο η μελλοντική προοπτική επικοινωνίας των πολιτών των δύο Δήμων.

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο