Γρήγορη Περιήγηση

20-07-24 - 02:30
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Δήλωση Δημάρχου κ. Γιάννη Καλαφατέλη για την ψήφιση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα των δασικών εκτάσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/09/2014

Η ψήφιση επί της αρχής, του νομοσχεδίου ‘Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση –βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας’ γίνεται δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση στον Δήμο Διονύσου, καθώς αφενός απεγκλωβίζει από ομηρίες δεκαετιών εκατοντάδες συμπολίτες μας και αφετέρου λύνει τα χέρια στη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε πολεοδομικές μελέτες και σχέδια πόλεων.

Με αφορμή την ψήφιση επί της αρχής του εν λόγω νομοσχεδίου, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα χαρακτήριζα την ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου ως μία ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας. Αποκαθιστά κατάφωρες αδικίες δεκαετιών σε βάρος συμπολιτών μας ειδικά στις Δ.Ε. Αγίου Στεφάνου και Ανοίξεως, ενώ ταυτόχρονα δικαιώνει τον αγώνα όλων όσων προσπάθησαν από την εμφάνιση του προβλήματος μέχρι σήμερα να δώσουν λύση.

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Διονύσου, πέρα από την συνένωση των επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων και την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, είχαμε θέσει δύο βασικούς στόχους: Ο ένας ήταν να προχωρήσουμε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων και ο δεύτερος να ασκήσουμε όλη μας την πίεση και επιρροή για την οριστική  επίλυση του οικιστικού προβλήματος, προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι και τους δύο αυτούς βασικούς στόχους του πετύχαμε στο ακέραιο.

Και το αποχετευτικό προχώρησε και εκατοντάδες συμπολίτες μας στις πόλεις του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης και των οικισμών Ραπεντώσας και Αγίων Αγγέλων, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους ενώ ένα ιδιαίτερο σημαντικό ζήτημα για τον Δήμο μας λύνεται οριστικά με θετικό τρόπο, ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της πόλης μας.

Η νέα διοίκηση μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου οφείλει και πρέπει να προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό, ώστε να φτιάξουμε μία πόλη με σύγχρονες υποδομές, αντάξια όλων των συνδημοτών μας και των κατοίκων της περιοχής.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά για την τόλμη αλλά και την ευαισθησία που έδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα, τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, ο οποίος συντάχθηκε με αποφασιστικό τρόπο στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος, τον συντονιστή του κυβερνητικού έργου κ. Βαρτζόπουλο για την χρήσιμη συνεργασία, τον γραμματέα του υπουργείου κ. Αλεξιάδη, τους νομικούς συμβούλους κ. κ. Καρατσούλη και Αλεξίου, τους βουλευτές της περιοχής μας κ. Βλάχο, κα Μαρτίνου και κ. Οικονόμου που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν, τους αντιδημάρχους κ.κ. Παππά και Κανατσούλη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Παπαβασιλείου, τον  κ. Μυστηλιάδη, τον κ. Γιαννιό και όλους όσοι ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας και συνέβαλαν στην επίλυση του ζητήματος.

Η προσπάθεια για την επίλυση όλων των σοβαρών ζητημάτων του Δήμου και των συμπολιτών μας, είναι διαχρονικός και θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς».  

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο