Γρήγορη Περιήγηση

30-06-24 - 03:14
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Η ζωή με Άνοια: Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/06/2024

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η ζωή με Άνοια», που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το αυτοτελές τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού και τελέστηκε υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Φιλοζωΐας καθώς και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Διονύσου...

Οι εισηγήτριες κ.κ. Δήμητρα Σαλή, νευρολόγος και Ματίνα Καραμέτου, ψυχίατρος, ανέπτυξαν το θέμα και ανέλυσαν τα επιστημονικά δεδομένα. Η κα. Τίνα Μιχαηλίδου, συγγραφέας, Βοηθός Νοσηλευτή, Φροντιστής και Θεολόγος, προσέγγισε βιωματικά το θέμα και παρουσίασε την προσωπική της εμπειρία, καθ’ ότι έχασε τον πατέρα της από αυτήν την ασθένεια.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο της κας. Τίνας Μιχαηλίδου «Γράμμα στον μπαμπά μου», το οποίο είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που στέκεται δίπλα στον πάσχοντα συγγενή, φίλο, συνάνθρωπο.

Ο Δήμος Διονύσου πρωτοστατεί στον τομέα της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την άνοια, με σκοπό να υποστηρίξει τα άτομα που ζουν με αυτήν την ασθένεια και τις οικογένειές τους. Προτρέπει, δε, τους δημότες για την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη φροντίδα, στοιχεία τα οποία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε ότι σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, λειτουργεί ο συμβουλευτικός σταθμός για την  ασθένεια στον Άγιο Στέφανο.

Την εκδήλωση, τέλος, συντόνισε η κ.Σφαιροπούλου Αφροδίτη.

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο