Γρήγορη Περιήγηση

18-07-24 - 12:12
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το καλοκαιρινό καμπ - Η διαδικασία και τα προγράμματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/06/2024

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για το καλοκαιρινό καμπ του Δήμου Διονύσου…

Από την Παρασκευή (7/6/24) και ώρα 9.00π.μ. έως και εξαντλήσεως των θέσεων θα μπορείτε να στέλνετε την αίτησή σας για τις καλοκαιρινές δράσεις Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, υπό τον τίτλο «Summer Camp Διονύσου 2024».

Αναντίρρητα, οι δράσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά του Δήμου να συμμετέχουν σε μία τουλάχιστον περίοδο, με σκοπό την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων και αν υπάρχουν κενές θέσεις και στις υπόλοιπες περιόδους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι θέσεις στα προγράμματα έχουν αυξηθεί συγκριτικά με το περασμένο «Summer Camp Διονύσου 2024».

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επιλέξουν για το/τα παιδι/ιά τους ένα (1) από τα κάτωθι  προγράμματα:

Α.1.  Δημιουργικό – Ψυχαγωγικό Camp για παιδιά γεννημένα από το 2012 έως το 2018

Αποσκοπεί στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους.

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα (4) σχολεία του Δήμου:

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου (Λεωφ. Μητροπολίτου Γρ. Κυδωνιων 145,)

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου (Σεβδικίου 18, Κρυονέρι)

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης  (Κανάρη 1, Άνοιξη)

-2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου (Τραπεζούντος & Λιβερών, Άγιος Στέφανος).*Μόνο για παιδιά γεννημένα τα έτη 2014-2018(για λόγους ισομερούς κατανομής και εύρυθμης λειτουργίας )

 

Α.2. Δημιουργικό – Ψυχαγωγικό Camp για παιδιά γεννημένα το 2019

Αποσκοπεί στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους.Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε τρία (3) σχολεία του Δήμου:

- Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

 

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν:

Παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια κρίσης και ομάδες συζήτησης.

Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνο χορό, παραδοσιακούς χορούς, παιχνίδια κρίσης και σκέψης, εικαστικά, κατασκευές, μουσική, επιτραπέζια, κουκλοθέατρο.

 

Α.3 Αθλητικό Camp για παιδιά γεννημένα από το  2011 έως και το 2015

Αποσκοπεί στη βελτίωση των κινητικών  και γενικότερα των λεγόμενων ήπιων(softskills ) δεξιοτήτων των παιδιών.Τα παιδιά θα αποκτήσουν γνώση και εξοικείωση από έμπειρους εκπαιδευτές,  σε αθλήματα όπως η ορειβασία, τοξοβολία, αυτοάμυνα, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, πινγκ-πονγκκ.α.. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά  να  υιοθετήσουν  ως στάση ζωής την «δια βίου άθληση». Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε δύο (2) αθλητικά κέντρα του Δήμου :

–  Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Ροδόπολης (Κολοκοτρώνη 12, Ροδόπολη), εγκαταστάσεις Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης & αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κόκκινο Χωράφι Δροσιάς.

–  Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου (Καραολή και Δημητρίου 32, Αγ. Στέφανος), εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Στεφάνου & ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Αγ. Στεφάνου.

Οι ημέρες λειτουργίας των Camp θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

 

Η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 09:00 και η αναχώρηση από τις 13:30 έως τις 14:30 ή εναλλακτικά από τις 15:15 έως τις 16:00.

Το «Summer Camp Διονύσου 2024» χωρίζεται σε 3 περιόδους:

Α’ Περίοδος: 17/06/2024 έως 28/06/2024

Β’ Περίοδος: 01/07/2024 έως 12/07/2024

Γ’ Περίοδος: 15/07/2024 έως 26/07/2024

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΩΝ

 

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ (17/06/2024 – 28/06/2024):

¨Ειρήνη vs Πόλεμος¨  (Εγώ και Εσύ, μια αγκαλιά όλοι μαζί)

 

Οι μικροί μας δημότες μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες, το θεατρικό παιχνίδι, την μουσικοκινητική αγωγή και την τέχνη θα καλλιεργήσουν και θα αναπτύξουν έννοιες και αξίες όπως η αξιοπρέπεια, η ανεκτικότητα, η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός και παράλληλα θα υιοθετήσουν συμπεριφορές οι οποίες σέβονται και επωφελούνται από τη διαφορετικότητα..

 

Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (01/07/2024 –12/07/2024):

¨Ολυμπιακοί αγώνες¨ (Παίζω, μεγαλώνω, τον εαυτό μου διαμορφώνω)

1η εβδομάδα:  ¨Προετοιμασία αθλητών¨ (Υγιεινός τρόπος ζωής)

-Διατροφή

-Αθλητισμός

- Διαχείριση Συναισθημάτων

2η εβδομάδα:  ¨Έναρξη ολυμπιακών αγώνων¨

 

Κατά τη διάρκεια της β’ περιόδου οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν σε αξίες, όπως η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, θα γνωρίσουν την ιστορία και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν τους δικούς τους   Ολυμπιακούς αγώνες και να μυηθούν σε  σε μη διαδεδομένα στη χώρα μας Ολυμπιακά  αθλήματα και αγωνίσματα παράλληλα θα συνομιλήσουν με σπουδαίους Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτωνοι οποίοι θα τους επισκεφτούν.

 

Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (15/07/2024 – 26/07/2024):

¨Περιπέτειαστονπλανήτη ΑΛΛΑ-ΓΗ¨  (Μαθαίνωγια το κλίμα και το περιβάλλον)

Τα παιδιά θα προβληματιστούν για τις καθημερινές τους συνήθειες και την επίπτωση αυτών στο κλίμα και στο περιβάλλον, θα ευαισθητοποιηθούν και θα προχωρήσουν σε αλλαγέςσυμπεριφοράς/πρακτικών. Παράλληλα, θα αναπτύξουν συνείδηση του επείγοντος χαρακτήρα των περιβαλλοντικών ζητημάτων, ώστε να αναπτύξουν στρατηγικές και να αναλάβουν προσωπική και συλλογική δράση.

 

Ο τρόπος προσέγγισης  όλων των ανωτέρω θα είναι βιωματικός, με σύμμαχο τα χρώματα, τη μουσική, το ρυθμό, το τραγούδι και το παιχνίδι.

Η αίτηση και το έγγραφο που αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία  στο Δήμο Διονύσου(π.χ . Λογαριασμός ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο Συμβόλαιο) θα κατατίθενται, ηλεκτρονικά και μόνο, στην ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ

από την Παρασκευή  7/6/2024 και ώρα 9.00 π.μ και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Κατά την 1η ημέρα λειτουργίας του SUMMERCAMP , προκειμένου το παιδί να γίνει δεκτό στο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο με την άφιξη του παιδιού να προσκομίσει στο Συντονιστή του Σχολείου:

-        Βεβαίωση ιατρού που να αναγράφει ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να συμμετάσχει σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος

-        Αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης

Η υπηρεσία παρέχεται έναντι αντιτίμου για το κάθε παιδί ανά  περίοδο και είναι: Δέκα (10) ευρώ για τους δημότες  – κατοίκους του Δήμου Διονύσου και πέντε (5) ευρώ για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους  του Δήμου Διονύσου.

Τα χρήματα κατατίθενται στον παρακάτω λογαριασμό του Δήμου Διονύσου  και στο όνομα του παιδιού-ων

Τράπεζα Πειραιώς – IBAN: GR14 0172 0830 0050 8309 4431 922

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο