Γρήγορη Περιήγηση

17-09-24 - 02:24
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Συνάντηση της Δημάρχου Διονύσου με τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γ. Μπαμπινιώτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/09/2024

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης, η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, διακεκριμένο καθηγητή της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιο Μπαμπινιώτη και τη νέα Επόπτρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, Νέλλη Παππά...

Παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Β. Βιθυνού και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, Ν. Κοκκαλά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου Διονύσου με το ιστορικό αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που επιτελεί ένα σημαντικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τόσο η Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αναφέρθηκαν στις κοινές τους προσπάθειες να προάγουν όχι μόνο την ακαδημαϊκή αριστεία αλλά και τις αξίες, όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά και η περιβαλλοντική συνείδηση, που αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες για την καλλιέργεια των αυριανών πολιτών.

Με βάση, λοιπόν, το πνεύμα συνεργασίας αποφασίστηκε να διοργανωθούν κοινές δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία με τα δημόσια σχολεία του Δήμου Διονύσου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Αρχής γενομένης από το 6ο Αρσάκειο Δρόμο, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, στις 09.00 το πρωί. Οι εγγραφές «άνοιξαν» τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ περιλαμβάνει διαδρομή 5 και 10 χιλιομέτρων, δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην ίδια διαδρομή και αμέσως μετά αγώνα δρόμου 900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων για μαθητές 8-12 ετών.

Η κ. Κ. Μαϊχόσογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη και την κ. Ν. Παππά για την αμέριστη στήριξή τους στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που ενισχύει τις αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής υπευθυνότητας στους νέους.

«Η συνεργασία μας αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πως η τοπική αυτοδιοίκηση και η εκπαίδευση μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε η Δήμαρχος Διονύσου και κατέληξε: «Θα λάβουμε από κοινού νέες πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν το πλαίσιο για μια πιο δυναμική, κοινωνικά ενεργή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη νέα γενιά».

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο