Γρήγορη Περιήγηση

30-06-24 - 22:21
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας - Δείτε τους δρόμους του Δήμου Διονύσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/06/2024

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 12/06/2024 προβλέπεται υψηλός και πολύ υψηλός σε ορισμένες περιοχές κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία (3 & 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Ως εκ τούτου, αποφασίζεται η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α’289)) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2024, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού) στις οδούς-περιοχές:

 

  1. Οδός «Λ.Κρυονερίου-Τατοϊου» (είσοδος προς το κτήμα Τατοϊου) της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου (Κατηγορία 4 & 5)
  2. Πέραν του τέρματος της οδού «Ανεμώνης», (παράλληλος των σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ) προς το Κτήμα Τατοϊου, στη Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου (Κατηγορία 4 & 5)
  3. Η πρόσβαση προς την θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου, μέσω της Λεωφ. Φράγματος Λίμνης Μαραθώνος (Κατηγορία 4 & 5)
  4. Εντός του Άλσους Ανοίξεως (πρώην ΣΑΑΚ), που περικλείεται από τη Λεωφόρο «Ανοίξεως- Σταμάτας» και τις οδούς «Αναπαύσεως», «Μεσολογγίου», «Λυκαβυτού», «Προφ. Ηλεία» και «Πιπεροπούλου» (Κατηγορία 4 & 5)
  5. Η οδός «Άνδρου» που οδηγεί στα δύο Πυροφυλάκια του Διονυσοβουνίου, στη Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης (Κατηγορία 4 & 5)
  6. Ο δρόμος πέραν του Νέου Κοιμητηρίου Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης, που οδηγεί περιφερειακά προς το εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννου Νηστευτή (Κατηγορία 4 & 5)
  7. Οι ανώνυμοι δασικοί δρόμοι που ξεκινούν από τη συμβολή των οδών Βοσπόρου και Κων/πόλεως και οδηγούν προς το Πεντελικό όρος και ειδικότερα τις θέσεις, «Σωληνάρι», «Αλούλα» και «Όσιο Λουκά» (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  8. Η ανώνυμη δασική οδός που ξεκινά από τη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών και Μεσσηνίας, στην Δ.Ε. Διονύσου που διέρχεται παράλληλα των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ και ανέρχεται προς το Πεντελικό όρος και την Ιερά Μονή Αγ. Παντελεήμονος στην Κηφισιά (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  9. Οι Ανώνυμοι δασικοί δρόμοι που συνδέουν την οδό Θέτιδος με τις οδούς Προμηθέως και Αχιλλέως πάνω από την Εκάλη στην Δ.Ε. Διονύσου (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  10. Η πρόσβαση προς το Φράγμα Λίμνης Μαραθώνα και τη θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου μέσω της οδού Λακωνίας από την αρχή του χωματόδρομου (Κατηγορία 4 & 5)
  11. Η πρόσβαση προς τον οικισμό «Σπατατζίκι» και τη θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου μέσω της οδού Πλάτωνος από την αρχή του χωματόδρομου (Κατηγορία 4 & 5)
  12. Η πρόσβαση προς το τεχνικό φράγμα της ΕΥΔΑΠ Ραπεντώσσας μέσω των εναλλακτικών διαδρομών: α) από το τέρμα της οδού Βωμού Διονύσου (τέρμα λεωφ. Γραμμής 536), στον οικισμό Ραπεντώσσας της Δ.Κ. Διονύσου, β) από την αρχή του χωματόδρομου της οδού Σκάρπας της Δ.Κ. Σταμάτας (Κατηγορία 4 & 5

 

Απαγορεύεται, επίσης,

  • Το κάπνισμα των κυψελών (πυροσβεστική διάταξη 9/2000-9Α/2005).
  • Η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις (πυροσβεστική διάταξη 1/2018).

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο