Γρήγορη Περιήγηση

19-07-24 - 17:29
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Συνάντηση της Δημάρχου Διονύσου με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Β. Οικονόμου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/07/2024

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Υπουργείο συνάντηση της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου...

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης και επέκτασης του συγκοινωνιακού δικτύου που εξυπηρετεί τον Δήμο Διονύσου.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνομιλίας, η Δήμαρχος υπερτόνισε τη σημασία της αναβάθμισης του συγκοινωνιακού δικτύου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις περιοχές μας. Σημείωσε, δε, ότι οι αυξημένες ανάγκες για αποτελεσματικές και σύγχρονες μεταφορές απαιτούν άμεσες δράσεις και στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος είναι άριστος γνώστης των τοπικών ζητημάτων, δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Συμφώνησε απόλυτα ότι η ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών υποδομών αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Ενέργειες για την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου στο Δήμο Διονύσου

Διεξήχθη μια πλήρης παρουσίαση, στην οποία συμπεριλήφθησαν και οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, από πλευράς της Δημάρχου για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται:

 

  • Η δημιουργία ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα ΜΜΕ, γεγονός που θα απλοποιήσει τη διαδικασία μετακίνησης για τους δημότες και θα ενισχύσει τη χρήση των δημοσίων συγκοινωνιών.

 

  • Η επέκταση των γραμμών (και προς τους Δήμους Αχαρνών και Ωρωπού) και η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής και τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

 

  • Η ανακαίνιση των υφιστάμενων στάσεων και η κατασκευή νέων, με σύγχρονο εξοπλισμό και διευκολύνσεις για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

 

  • Η προμήθεια λεωφορείων για την ενδυνάμωση του δικτύου της τοπικής συγκοινωνίας.

 

  • Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σιδηροδρομικού σταθμού Αγίου Στεφάνου, με έμφαση στην ασφάλεια, την άνεση και την αισθητική του χώρου.

 

  • Η παραχώρηση χώρου για την κατασκευή δημοτικού πάρκινγκ πέριξ του σταθμού.

 

  • Η μερική υπογειοποίηση έως και τα όρια του γηροκομείου «ΘΑΛΠΗ».

 

Η Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο κ. Β. Οικονόμου παραμένει δίπλα στο Δήμο και τους πολίτες του και τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο