Γρήγορη Περιήγηση

24-07-24 - 19:15
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμος Διονύσου πρωτοπόρος στα Προγράμματα Διαπολιτισμικών Ανταλλαγών Μαθητών Λυκείου της AFS Greece

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/07/2024

O Αχιλλέας, ο Φοίβος και η Φοίβη (όλα παιδιά του Δήμου μας) πέρασαν μία σχολική χρονιά στην Ουρουγουάη, τη Δανία και την Ισπανία αντίστοιχα, μένοντας σε μία οικογένεια, φοιτώντας στο σχολείο της περιοχής τους, μαθαίνοντας τη γλώσσα και την κουλτούρα των χωρών αυτών...

Αντίστοιχα η Σάσκια από τον Καναδά, η Σόλε από την Ιταλία, και η Άννα από την Τσεχία φιλοξενήθηκαν από οικογένειες του Δήμου Διονύσου και παρακολούθησαν τα μαθήματα στα Λύκεια της περιοχής μας. Συμμετείχαν και προσέφεραν στη ζωή της πόλης με διάφορους τρόπους -εθελοντικά στη βιβλιοθήκη του Δήμου, με παρουσιάσεις/δράσεις της χώρας τους στα σχολεία τους, με συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους-.

Για τη σχολική χρονιά που ξεκινάει το Σεπτέμβριο ήδη δύο ακόμα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες στο Διόνυσο, κάνοντας τόν έτσι το Δήμο με την πιο δυναμική παρουσία στην AFS Greece, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

  • Ποια είναι η AFS Intercultural Programs;

Η AFS Intercultural Programs είναι ένας Διεθνής, Εθελοντικός, Μη Κυβερνητικός και Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εργάζεται για να φέρει κοντά τους Πολιτισμούς μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των Διαπολιτισμικών Ανταλλαγών του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους! Προσφέρει κυρίως ετήσια προγράμματα Λυκείου στο εξωτερικό σε νέους ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί και η AFS Intercultural Programs Greece & Cyprus, η οποία μετά από μία περίοδο παύσης επανήλθε από το 2019 με τη χορηγία του ΙΣΝ.

Αυτή την περίοδο η AFS Greece αναζητά οικογένειες φιλοξενίας για τους μαθητές ανταλλαγής του σχολικού έτους 2024-2025.Η AFS Greece προσφέρει με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ζήσετε μια διεθνή εμπειρία 10 μηνών μένοντας στο σπίτι σας!

Το να καλωσορίσεις έναν μαθητή ή μια μαθήτρια Λυκείου από το εξωτερικό στο σπίτι σου σημαίνει να μοιράζεσαι τις παραδόσεις και τα έθιμά σου και να ανακαλύπτεις ξανά την κουλτούρα σου μέσα από τα μάτια μιας άλλης εθνικότητας. Συγχρόνως, αντλείς στοιχεία από μια άλλη κουλτούρα που σε βοηθούν να γίνεις μία Παγκόσμια Οικογένεια.

Μέσα από αυτή την αξέχαστη εμπειρία, σφυρηλατούνται ξεχωριστοί δεσμοί με τους

νέους μαθητές ανταλλαγής και τις οικογένειές τους. Έτσι, όλη η οικογένεια επωφελείται από μια  διαπολιτισμική ανταλλαγή με το νεαρό άτομο που καλωσορίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό η AFS Greece και ο Δήμος Διονύσου απευθύνει κάλεσμα σε ακόμα περισσότερες οικογένειες της περιοχής μας, να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα παιδί από μία χώρα του εξωτερικού για να συνεχίσουμε και να μεγαλώσουμε το “φυτώριο” διαπολιτισμικότητας που ήδη είμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες, τη διαδικασία αίτησης και τους υποψήφιους μαθητές ανταλλαγής για τη νέα σχολική χρονιά, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες δυνατότητες!

Ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες δυνατότητες!

Φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος για φιλοξενία μαθητών της AFS

Γνωρίστε τους μαθητές φιλοξενίας

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο