Γρήγορη Περιήγηση

30-07-24 - 19:24
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Επιθεώρηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Β. Οικονόμου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/07/2024

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, επιθεώρησε χθες το πρωί τον Σταθμό Προαστιακού στον Άγιο Στέφανο αλλά τον σχεδιαζόμενο Σταθμό Κρυονερίου, παρουσία της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου...

Στην επιτόπια αυτοψία το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Κουκάς, Λαμπρινή Νούση και Ιωάννης Τραϊφόρος καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, Ιωάννης Χιώτης.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την αναβάθμιση και επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου στο Δήμο μας, που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες.

 

Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Στεφάνου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίου Στεφάνου, ο Υφυπουργός επιθεώρησε όλους τους χώρους του σταθμού, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για άμεσες βελτιώσεις. Η Δήμαρχος Διονύσου, άλλωστε, έχει ήδη καταθέσει παρουσίαση με όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει αλλά και τις προτάσεις για την αναμόρφωση και αξιοποίηση του σταθμού. Εξετάζεται και ο εξωραϊσμός του Σταθμού στα πλαίσια εργολαβίας του ΟΣΕ, που είναι σε  φάση δημοπράτησης.

Ένα από καίρια θέματα που εξετάστηκε είναι η υπογειοποίηση του δρόμου στη διάβαση, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια για τους πολίτες, να μειωθούν τα ατυχήματα και να διευκολυνθεί η ροή της κυκλοφορίας.

 

Σχεδιαζόμενος Σταθμός Κρυονερίου

Η αυτοψία συνεχίστηκε στον χώρο όπου προγραμματίζεται η κατασκευή του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κρυονερίου. Ο κ. Β. Οικονόμου δήλωσε ότι ο νέος σταθμός αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους και θα αναβαθμίσει τις συνδέσεις με άλλες περιοχές. Η κατασκευή του σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2026.

 

Ο νέος σταθμός θα περιλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις, με έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Θα διαθέτει ευρύχωρες αποβάθρες και σύγχρονους χώρους αναμονής που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Κ. Μαϊχόσογλου: «Οι σταθμοί θα δώσουν λύσεις στους συμπολίτες μας»

Η Κ. Μαϊχόσογλου χαρακτήρισε ως σημαντικές τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. «Κυρίως, η κατασκευή της ισόπεδης διάβασης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Στεφάνου θα διασφαλίσει την ομαλή διάβαση των συμπολιτών μας. Όπως βλέπετε, η εικόνα του Σιδηροδρομικού Σταθμού δεν είναι η καλύτερη και πρέπει να τεθεί υπό απόλυτη προτεραιότητα η πλήρης αναμόρφωσή του», ανέφερε και εξήγησε:

«Αν, εν ολίγοις, προχωρήσετε αφενός, στην ανακαίνιση και αφετέρου, στην πύκνωση των δρομολογίων, τότε να είστε βέβαιος ότι η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας θα εξυπηρετούνται. Παράλληλα, θα συμβάλει θετικά και στην εξάλειψη του φαινομένου της παραβατικότητας.

Αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κρυονέρι, είμαι πεπεισμένη ότι θα δώσει λύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους τόσο της βιομηχανικής ζώνης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, θα εξυπηρετήσει με τη μελλοντική ανάπλαση του Τατοϊου την εν λόγω περιοχή και θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών».

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο