Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επισκέφτηκε την Έκθεση Γλυπτικής στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Γλυπτικής με τίτλο «Η ζωή ενός αγάλματος», που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου στις 29,30/11 και 1/12 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Ο στόχος, που ήταν μια πρώτη μύηση των δημοτών στην τέχνη της γλυπτικής, τελικά επετεύχθη, καθώς υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση από δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας αλλά και αρκετά παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την ξεχωριστή αυτή τέχνη.

Εκτέθηκαν συνολικά 100 περίπου γλυπτά σε 7 διαφορετικές ενότητες και ειδικότερα: Αρχαϊκά γλυπτά, γλυπτά της Κυκλαδίτικης εποχής, προτομές, ζώα, επιτοίχια, μάσκες και αγάλματα μεγάλου μεγέθους.

Παράλληλα λειτούργησε ανοιχτό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-12 ετών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν αλλά και να απασχοληθούν μέσα από διάφορες δραστηριότητες σε σχέση πάντα με την τέχνη.

Οι Greplicas (Παναγιώτης Σαββάκος και Κωσταντίνος Μάρος) βοηθούμενοι από την Λήδα Μποζίκη και την Έλλη Φωτοπούλου παραβρέθηκαν και τις 3 ημέρες στην Έκθεση, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες και απαντώντας στα ερωτήματά τους.

Τα εγκαίνια, επένδυσαν μουσικά συμπολίτες μας και συγκεκριμένα: Ο Παντελής Παραμάνης με τη φυσαρμόνικά του την Παρασκευή 29/11, ο Κωσταντίνος Παπαγεωργίου, Phd, σολίστ κλασικής κιθάρας (Σχολή Ε. Μπουντούνη) το Σάββατο 30/11 και η σολίστ - καθηγήτρια πιάνου Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, την Κυριακή 1/12.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, με αφορμή την επίσκεψή του στην Έκθεση Γλυπτικής την Κυριακή 1/12, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Διονύσου υποστηρίζει σταθερά την τέχνη σε κάθε μορφή της. Η Γλυπτική αποτελεί μία μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει τη δική της αξία και θέση στα πολιτιστικά πράγματα. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να δίνουμε την ευκαιρία στους δημότες μας να παρακολουθούν ξεχωριστές εκδηλώσεις με υψηλή ποιότητα και αισθητική αλλά και να εκφράζονται ελεύθερα ως καλλιτεχνικοί δημιουργοί».