Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε μαθητές σχολείου από την Κωνσταντινούπολη
Μέσα σε φιλική και  εγκάρδια ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης υποδέχθηκε στο δημαρχείο μαθητές του ιδιωτικού σχολείου “Tarhan Koleji”  της Κωνσταντινούπολης. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ελλάδα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών με το Γυμνάσιο του Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» που γίνονται για τρίτη συνεχή χρονιά. Στο πλαίσιο της φετινής ανταλλαγής φιλοξενήθηκαν έντεκα μαθητές της γειτονικής χώρας από γονείς μαθητών του Γυμνασίου Διονύσου, στο διάστημα από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου.

Τους μαθητές συνόδευαν στην επίσκεψη στο δημαρχείο οι ιδιοκτήτες του σχολείου Osman Besinci και Saim Mοral , η Διευθύντρια του Γυμνασίου Arin Selda, ο Διευθυντής του Λυκείου Cengiz Akin, η καθηγήτρια των Αγγλικών Iris Porsemay της οποίας ο πατέρας είναι μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων της Τουρκίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κοκμοτός,  η διευθύντρια του Γυμνασίου Διονύσου Αναστασία Δαδιώτου, ο πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Γάκης και μαθητές του Γυμνασίου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τα παιδιά και τους καθηγητές του σχολείου της Κωνσταντινούπολης,  για θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και για τις εντυπώσεις τους από την παραμονή στη χώρα μας. Ο κ. Δ. Ζαμάνης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικές τέτοιου είδους εκπαιδευτικές ανταλλαγές καθώς πετυχαίνουν την ενδυνάμωση της φιλίας και της αλληλεγγύης των δύο λαών, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους της κάθε χώρας και συνεχάρη για την πρωτοβουλία, τη διευθύντρια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Διονύσου.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου“Tarhan Koleji” πρόσφεραν αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο και τον ευχαρίστησαν για τη συνάντηση και την ευγενική υποδοχή, προσκαλώντας τον να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ζαμάνης τους ευχαρίστησε με τη σειρά του για την τιμητική πρόσκληση ενώ πρόσφερε και σε όλους τους μαθητές του σχολείου της Κωνσταντινούπολης αναμνηστικά δώρα.